Vores brilleglas og overfladebehandlinger

Vores glas er baseret på den nyeste glasteknologi, så du er altid garanteret et kvalitetsprodukt, når du køber briller hos os. Vi har skåret alle mellemleddene fra, og kan derfor give dig en rigtig skarp pris på dine briller – uden at du behøver gå på kompromis med kvaliteten.

Når du skal vælge nye glas, skal du tænke over dine behov, din livsstil og hvornår du bruger dine briller. Husk at nævne dette til synsprøven, så kan optikeren rådgive dig bedst muligt i forhold til hvilken løsning, der passer bedst til dig.

Vi tilbyder tre forskellige flerstyrkeglas og tre forskellige enkeltstyrkeglas. Derudover har du mulighed for at vælge ekstra tilkøb, hvis du har brug for dette. Læs mere om de forskellige glastyper herunder.

Enkeltstyrkebriller

Med vores Enkeltstyrke Premium får du en rigtig god enkeltstyrkebrille. Den er især til dig, der er førstegangs brillebruger, eller dig med ukomplicerede styrker. Glasset sikrer en naturlig og stabil synsoplevelse, så du kan se skarpt og klart.

Enkeltstyrke Premium+ er til dig, der ønsker en brille med tyndere glas og mere lethed. Her får du en pænere glasløsning med færre sløringer i glaskanten på grund af det digitalt slebne design. Derudover giver glasset mindre forstørrelse til dig med plusstyrker, og mindre formindskelse af øjnene til dig med minusstyrker.

Flerstyrkebriller

Flerstyrke Premium er til dig, der ønsker en rigtig god, naturlig og balanceret løsning til din brille. Der er kort tilvænningstid, og glassene giver en naturlig og stabil synsoplevelse. Både afstands-, mellem- og nærfeltet er velbalancerede, så her får du en god allround-løsning, der giver dig et komfortabelt syn på alle afstande.

Flerstyrke Premium+ glas er til dig, som ønsker den bedste løsning med optimal synskomfort på alle afstande. Det er en skræddersyet glasløsning tilpasset dig og dine behov. Glassene har hurtig tilvænningstid, og du får et ekstra bredt afstandsfelt, mellemfelt og læsefelt, hvilket giver et ekstra stabilt og roligt syn med høj lysgennemtrængelighed.

Exclusive er den ultimative flerstyrkebrille til dig, der ønsker det bedste til dine øjne. Her får du det bedste flerstyrkeglas på markedet med et unikt glasdesign og en ultrakort tilvænningstid. Glasdesignet er med ekstra brede synsområder, der giver den bedste rum- og dybdefornemmelse på alle afstande. Her får du et glas, der giver den tætteste oplevelse af virkeligheden, som den er uden briller på.

Tilvalg

Køreglas er til dig, der bruger mange timer i din bil hver dag, eller som har problemer med at se i mørke. Glassene går ind og beskytter mod blændinger fra modkørende bilers modlys, og giver mere klarhed ved kørsel i skumring og regn.

Et farveskiftende glas er klart, når du er indendørs, og skifter til en mørkere farve, når du bevæger dig uden for i dagslys. Her får du bedst mulig beskyttelse mod UV-stråling til dine øjne, så du undgår tørre øjne og et mere afslappet syn.

En brille med polariseret glas forbedrer kontraster, giver 100% UV-beskyttelse, reducerer øjentræthed og fjerner spejlinger og reflekser fra skinnende overflader. Hvis du fx kører bil i regnvejr, er på ski eller er ude at sejle, reducerer polariseret glas de blændende refleksioner. Polariseret glas sørger for, at dine øjne slapper mere af, og de vil føles mindre trætte, da de ikke skal tilpasse sig lysets pludselige skifte.

En brille med skærmglas er specielt designet til brug foran en skærm. Glassets design og opbygning sikrer dig den rette holdning i nakke, ryg og skuldre, som begrænser smerter i disse områder ved længerevarende skærmarbejde. Opbygningen af glasset giver den bredeste zone til skærmbrug, hvorved du mindsker hovedbevægelser. Desuden kan du orientere dig ud i kontormiljøet samt læse på nært hold.

Mineralglas er lavet af rigtigt glas, og er derfor mere modstandsdygtigt over for ridser.

En ulempe ved mineralglassene er deres vægt, da de vejer en del mere end plastikglas. Derudover kan glasset risikere at splintre, hvis du er uheldig og taber dine briller.

Langt de fleste vælger et glas af plast i dag. Om du skal vælge mineral- eller plastikglas er helt op til dig, og afhænger meget af, hvad du er vant til. Din optiker kan fortælle dig mere om forskellen på mineral- og plastikglas og rådgive dig i forhold til hvilket glas, der vil være det bedste til dit behov.

Med vores luksus overfladebehandling får du den bedste beskyttelse af dine briller. Overfladebehandlingen består af 5 beskyttende overfladelag, der er vandafvisende, ridsefast, antistatisk, har 100% UV400-filter, sikrer den største lysgennemtrængelighed og har færrest reflekser og genspejlinger. Glassene dugger mindre, og de bliver nemmere at pudse. Derudover får du 3 års garanti på vores luksus beskyttelse.

Skærmbeskyttelse, blue coating, blåt lys filter – denne behandling har mange navne, men med samme funktion: Den reducerer det skadelige blå lys fra digitale skærme. Blåt lys filtret har samtidig UV-beskyttelse, så du får maksimal beskyttelse af dine øjne, hvilket bl.a. forhindrer udtørring af dine øjnes slimhinder. Ved hyppig brug af digitale skærme er det bevist, at din søvn kan påvirkes negativt. Dette afhjælper blåt lys filtret, så din søvnrytme ikke påvirkes.

Farvefri beskyttelse er en overfladebehandling til dig, der ønsker en usynlig refleksbehandling på dine briller. Farvefri beskyttelse giver meget lidt genskær, og der er ingen farve-rester. Hvis du fx ofte står foran et kamera med briller på, vil den farvefri beskyttelse være et godt valg til dig, da lyset ikke vil se blåt eller pink ud pga. farve-rester. Den farvefri beskyttelse minimerer refleksioner og genskin, beskytter mod ridser og gør det nemmere at pudse dine briller.

Farvet glas er til dig, der ønsker en tone i dine glas som udsmykning. En ideel måde at personliggøre din brille på. Kan fås både med og uden styrke. Se udvalget af farvet glas i din nærmeste CrossEyes-butik.

Jo højere dine styrker er, des tykkere bliver dine briller. For at få det pæneste og letteste resultat, kan det være nødvendigt at gøre brilleglasset tyndere. Dette gør man ved at vælge et højere brydningsindeks.

Vores optikere vejleder dig altid i hvilket indeks, der vil passe bedst til dit valgte stel og dine styrker. Har du fx valgt en brille i nylon eller en garniturebrille, anbefaler vi altid, at du vælger et glas i et højere brydningsindeks, fordi glasmaterialet således bliver mere stabilt.

Nogle gange kan optikeren anbefale dig et højere indeks, selvom dine styrker ikke er så høje. Dette vil altid være for at få det pæneste resultat i din nye brille, så glassene fx ikke er går ud over kanten på brillestellet.

Det er den optimale løsning til dig, der ofte bruger din mobil eller andre skærme. Glasset forhindrer træthed i øjnene, når du har meget nærarbejde, håndarbejde eller skærmarbejde. I bunden af glasset er en plusstyrke, der hjælper øjet til at stille skarpt og slappe af, så det ikke bliver overanstrengt. Glasset mindsker dermed hovedpine, tørre øjne og koncentrationsbesvær.