Vores brilleglas og coatings

Kvalitetsglas fra Europas førende leverandør

Vores glas produceres af BBGR, der er en af Europas førende glasleverandører. Alle glas er af højeste kvalitet og baseret på den nyeste teknologi. Du er derfor garanteret et kvalitetsprodukt, når du køber briller hos CrossEyes. Vi har skåret alle mellemledene fra og kan derved give dig en endnu skarpere pris end hos andre optikere.

Alle glas er designet med henblik på at give den bedst mulige komfort og et bredt synsfelt. Derudover er tilvænningstiden på flerstyrkeglas kort på grund af glassets udformning.

Glasset er inkluderet i prisen på dine briller. Du finder vores prisliste her.

Læs mere om de forskellige glastyper herunder:

Vores enkeltstyrkeglas bruges til korrektion af langsynethed, nærsynethed og bygningsfejl. Enkeltstyrkeglas bliver lavet i afstandsbriller eller læsebriller.

Alle vores glas leveres som standard med letvægtsglas, hvilket er et virkelig godt glas, som giver et pænt og let produkt. Vores enkeltstyrkeglas kommer også med antirefleksbehandling, anti-smuds og UV-beskyttelse. Behandlingerne gør brillen nem at rengøre, giver bedre kontraster og sikrer, at din brille nemt kan klare hverdagen.

Når du køber flerstyrkebriller får du vores letvægtsglas med glidende overgang. Glas med glidende overgang har et usynligt læsefelt og bliver også kaldt progressive glas. Denne type glas hjælper dig til hurtigt at skifte fokus fra nær til fjern afstand – uden at skulle anstrenge dine øjne. Midterfeltet er bredt, så du altid kan se klart på alle afstande. Glassene sørger for, at dit syn forbliver stabilt, også selv om du bevæger dig.

Alle vores progressive glas er slebet efter den nyeste freeform teknologi. Denne teknologi sørger for, at glassene får et bredere læsefelt, så du hurtigere kan vænne dig til dine nye flerstyrkebriller.

Vores progressive glas kommer med antirefleksbehandling, anti-smuds og UV-beskyttelse, så din brille er godt beskyttet til at klare hverdagen.

Alle vores glas kan fås i forskellige brydningsindeks – også kaldet glastykkelser. Jo højere brydningsindekset er, des tyndere bliver brilleglasset. Det er også derfor, vi skelner mellem under eller over +2 eller -2. Hvis du bruger over +2 eller -2 i styrke, anbefaler vi et højere indeks, for at dine glas ikke bliver for tykke.

Der findes fire forskellige indeks: 1.5, 1.6, 1.67 og 1.74. Vores autoriserede optiker vejleder dig naturligvis altid i hvilket indeks, der vil fungere bedst til dine briller. Indekset afhænger nemlig også af det stel, du vælger. Har du fx valgt en brille i nylon eller en garniturebrille, anbefaler vi altid, at du vælger glas i et højere brydningsindeks, fordi glasmaterialet således bliver mere stabilt.

Nogle gange vil optikeren anbefale dig et højere indeks, selv om dine styrker ikke er så høje. Dette vil altid være for at få det pæneste resultat i din nye brille, så glassene fx ikke går ud over kanten på brillestellet.

En solbrille med polariserende glas forbedrer kontraster, giver 100% UV-beskyttelse, reducerer øjentræthed og fjerner upolariseret lys fra solen, det vil sige de stråler, der kan blænde. Hvis du fx står på ski eller er ude at sejle, reducerer polariserende glas blændende refleksioner, så dine øjne slapper mere af. Dine øjne vil føles mindre trætte, og du skal ikke knibe øjnene så meget sammen, fordi lyset er skarpt.

Polariserende glas er særligt gode om sommeren, hvor solen står højt på himlen, men de kan også sagtens bruges om vinteren, hvor solen kan være rigtig skarp. Især hvis du står meget på ski eller ofte er ude at sejle, vil solbriller med polariserende glas være en ideel løsning til dig.

Mineralglas er lavet af rigtigt glas, og er derfor mere modstandsdygtigt over for ridser. Mineralglasset er desuden tyndere end glas lavet af plast.

En ulempe ved mineralglassene er deres vægt, da de vejer en del mere end plastikglas. Derudover kan glasset risikere at splintre, hvis du er uheldig og skulle tabe dine briller.

De fleste vælger et glas af plast i dag. Om du skal vælge mineral- eller plastikglas er helt op til dig, og afhænger meget af, hvad du er vant til. Din optiker kan fortælle dig mere om forskellen på mineral- og plastikglas og rådgive dig i forhold til hvilket glas, der vil være det bedste til dit behov.

Night Drive Boost er en ny og innovativ overfladebehandling, der kan det hele. Det er denne, som vi bruger til vores køreglas. Den beskytter mod blændinger, øger kontrasten, giver et klarere syn, den er hårdere og dermed sværere at ridse og så er den rigtig nem at rengøre, da den har en glat og vandafvisende overflade. Du kan læse mere om den populære overfladebehandling her.

En skærmbrille er en brille specielt designet til brug foran digitale skærme. Du kan vælge mellem flere forskellige typer af skærmbriller:

  • En brille med studieglas er en brille, hvor der nederst i brilleglasset er en lille plusstyrke, som hjælper øjet til bedre at slappe af, når du fx sidder foran en skærm eller læser meget. Denne er særlig god til dig, der er studerende. Hvor du i hverdagen veksler meget mellem skærm, tavle og bøger.
  • Briller med skærmbeskyttelse også kaldt blue-coating. Blue-coating er en glasbehandling, der reducerer det skadelige blå lys fra digitale skærme. Derudover har coatingen UV-beskyttelse, så du får maksimal beskyttelse af dine øjne. Blue coating er særligt til dig, der ofte sidder foran en computerskærm eller smartphone både på arbejde og i fritiden. Du kan læse mere om her.

Farveskiftende glas er glas, der skifter farve efter lyset. De er helt klare indendørs, og ændrer sig til mørke glas, når du bevæger dig uden for i solen – med farveskiftende glas får du altså en brille med indbygget solbrille.

Du kan vælge mellem et brunt, gråt eller grønt farveskiftende glas, uanset hvilken styrke, du bruger*, og om du ønsker enkeltstyrke- eller flerstyrkebriller.

Læs mere om farveskift her.

*Dog kan farveskiftende glas ikke leveres til tykkelse 1.74 (ekstra høje specialstyrker).

Beauty Eyes er glas med særligt udvalgte farver – til dig, der ønsker at personliggøre din brille på en anderledes måde.

Beauty Eyes kommer i syv forskellige farver, herunder en lys blå, en lys pink og en brunlig. Se alle farverne i din nærmeste butik.