Vores brilleglas og coatings

Vi får vores glas fra Europas største glasfabrik, der hører under en af verdens største glasproducenter. Alle glas er af højeste kvalitet og baseret på den nyeste teknologi. Du er derfor garanteret et kvalitetsprodukt, når du køber briller hos CrossEyes. Vi har skåret alle mellemleddene fra, og kan derved give dig en endnu skarpere pris end hos andre optikere.

Alle glas er designet med henblik på at give den bedst mulige komfort og et bredt synsfelt. Derudover er tilvænningstiden på flerstyrkeglas kort på grund af glassets udformning.

Glasset er inkluderet i prisen på dine briller. Du finder vores prisliste her.

Læs mere om vores forskellige glastyper og coatings herunder:

Vores enkeltstyrkeglas bruges til korrektion af langsynethed, nærsynethed og bygningsfejl. Enkeltstyrkeglas bliver lavet i afstandsbriller eller læsebriller.

Alle vores glas leveres som standard med letvægtsglas, hvilket er et virkelig godt glas, som giver et pænt og let produkt. Vores enkeltstyrkeglas kommer også med antirefleksbehandling, anti-smuds og UV-beskyttelse. Behandlingerne gør brillen nem at rengøre, giver bedre kontraster og sikrer, at din brille nemt kan klare hverdagen.

Vores flerstyrkeglas er til dig, som ønsker et godt syn på alle afstande. Med dette glas får du et letvægtsglas i højeste kvalitet med glidende overgang, som hjælper dig med hurtigt at skifte fokus fra nær til fjern afstand – uden at skulle anstrenge dine øjne.

Det er en god allround løsning, som sikrer dig et bredt afstandsfelt, mellemfelt og læsefelt, hvilket gør, at du hurtigt kan vænne dig til dine nye flerstyrkebriller.

Alle vores flerstyrkeglas kommer med antirefleksbehandling, anti-smuds og UV-beskyttelse, så din brille er godt beskyttet til at klare hverdagen.

Vores Premium+ glas er til dig, som ønsker den bedste flerstyrkeløsning på markedet med optimal synskomfort på alle afstande.

Du får med disse glas en skræddersyet glasløsning tilpasset dig og dine behov. Tilvænningen er super let, da du med disse glas får et ekstra bredt afstandsfelt, mellemfelt og læsefelt. Dette giver et ekstra stabilt og roligt syn med høj lysgennemtrængelighed.

Vores flerstyrkeglas kommer desuden med antirefleksbehandling, anti-smuds og UV-beskyttelse, så din brille er godt beskyttet til at klare hverdagen.

Alle vores glas kan fås i forskellige brydningsindeks – også kaldet glastykkelser. Jo højere brydningsindekset er, des tyndere bliver brilleglasset. Det er også derfor, vi skelner mellem under eller over +2 eller -2. Hvis du bruger over +2 eller -2 i styrke, anbefaler vi et højere indeks, for at dine glas ikke bliver for tykke.

Der findes fire forskellige indeks: 1.5, 1.6, 1.67 og 1.74. Vores autoriserede optiker vejleder dig altid i hvilket indeks, der vil fungere bedst til dine briller. Indekset afhænger nemlig også af det stel, du vælger. Har du fx valgt en brille i nylon eller en garniturebrille, anbefaler vi altid, at du vælger glas i et højere brydningsindeks, fordi glasmaterialet således bliver mere stabilt.

Nogle gange vil optikeren anbefale dig et højere indeks, selv om dine styrker ikke er så høje. Dette vil altid være for at få det pæneste resultat i din nye brille, så glassene fx ikke går ud over kanten på brillestellet.

Farveskiftende glas er glas, der skifter farve efter lyset. De er helt klare indendørs, og ændrer sig til mørke glas, når du bevæger dig uden for i solen – med farveskiftende glas får du altså en brille med indbygget solbrille.

Du kan vælge mellem et brunt, gråt eller grønt farveskiftende glas, uanset hvilken styrke, du bruger*, og om du ønsker enkeltstyrke- eller flerstyrkebriller.

Læs mere om farveskift her.

*Dog kan farveskiftende glas ikke leveres til tykkelse 1.74 (ekstra høje specialstyrker).

En solbrille med polariserende glas forbedrer kontraster, giver 100% UV-beskyttelse, reducerer øjentræthed og fjerner upolariseret lys fra solen, det vil sige de stråler, der kan blænde. Hvis du fx står på ski eller er ude at sejle, reducerer polariserende glas blændende refleksioner, så dine øjne slapper mere af. Dine øjne vil føles mindre trætte, og du skal ikke knibe øjnene så meget sammen, fordi lyset er skarpt.

Polariserende glas er særligt gode om sommeren, hvor solen står højt på himlen, men de kan også sagtens bruges om vinteren, hvor solen kan være rigtig skarp. Især hvis du står meget på ski eller ofte er ude at sejle, vil solbriller med polariserende glas være en ideel løsning til dig.

Mineralglas er lavet af rigtigt glas, og er derfor mere modstandsdygtigt over for ridser. Mineralglasset er desuden tyndere end glas lavet af plast.

En ulempe ved mineralglassene er deres vægt, da de vejer en del mere end plastikglas. Derudover kan glasset risikere at splintre, hvis du er uheldig og skulle tabe dine briller.

De fleste vælger et glas af plast i dag. Om du skal vælge mineral- eller plastikglas er helt op til dig, og afhænger meget af, hvad du er vant til. Din optiker kan fortælle dig mere om forskellen på mineral- og plastikglas og rådgive dig i forhold til hvilket glas, der vil være det bedste til dit behov.

Night Drive Boost er en ny og innovativ overfladebehandling, der kan det hele. Det er denne, som vi bruger til vores køreglas. Den beskytter mod blændinger, øger kontrasten, giver et klarere syn, den er hårdere og dermed sværere at ridse og så er den rigtig nem at rengøre, da den har en glat og vandafvisende overflade. Du kan læse mere om den populære overfladebehandling her.

*Dog kan Night Drive Boost ikke leveres til tykkelse 1.74 (ekstra høje specialstyrker).

Farvet glas er til dig, der ønsker en tone i dine glas som udsmykning. En ideel måde at personliggøre din brille på. Kan fås både med og uden styrke.

Se udvalget af farvet glas i din nærmeste CrossEyes-butik.

En skærmbrille er en brille specielt designet til brug foran digitale skærme. Du kan vælge mellem flere forskellige typer af skærmbriller:

  • En brille med studieglas er en brille, hvor der nederst i brilleglasset er en lille plusstyrke, som hjælper øjet til bedre at slappe af, når du fx sidder foran en skærm eller læser meget. Denne er særligt god til dig, der er studerende, og som veksler meget mellem skærm, tavle og bøger. Læs mere om studiebriller her.
  • Briller med skærmbeskyttelse, også kaldet blue-coating. Blue-coating er en glasbehandling, der reducerer det skadelige blå lys fra digitale skærme. Derudover har coatingen UV-beskyttelse, så du får maksimal beskyttelse af dine øjne. Blue coating er særligt til dig, der ofte sidder foran en computerskærm eller smartphone både på arbejde og i fritiden. Læs mere om skærmbriller her.

Premium-beskyttelse er til dig, der ønsker en ekstra hårdfør og antistatisk overfladebehandling, der er nem at pudse. Premium-beskyttelse kan tilkøbes til både enkeltstyrke- og flerstyrkebriller.