Firmabriller – briller til brug på arbejdet

firmabriller skærmbriller briller arbejde bøger tablet computer

Hvad er en firmabrille?

En firmabrille er en brille, der er beregnet til arbejdsbrug. En firmabrille vil typisk være en skærmbrille til brug foran computeren, men det kan også være en anden form for arbejds- eller beskyttelsesbrille.

Hvornår har jeg brug for en skærmbrille til arbejde?

En skærmbrille til arbejdsbrug er en brille specielt designet til dig, der bruger to timer eller mere af din arbejdsdag foran en skærm. En skærmbrille er skræddersyet til brug foran en computerskærm, og bliver tilpasset i forhold til din arbejdsstilling.

Døjer du med

  • Hovedpine
  • Rygsmerter
  • Stivhed i nakke og skuldre
  • Træthed
  • Tørre og sviende øjne

Så kan en skærmbrille til arbejdsbrug være en god løsning til dig.

Hvorfor skal jeg vælge min skærmbrille hos CrossEyes?

Hos CrossEyes er vi medlem af Dansk ErhvervsOptik, og vi kan derfor tilbyde konkurrencedygtige priser på skærmbriller. Derudover har du altid frit valg mellem alle stel i butikken, når du ønsker en brille fra os – også når du skal have en skærmbrille. Du behøver derfor ikke lade dig nøjes med et begrænset steludvalg, men kan vælge lige præcis det stel, du helst vil have som din nye skærmbrille.

Vi får nye kollektioner hjem hver måned, så der er hele tiden nye styles at vælge imellem. Se vores kollektioner her.

Ønsker du at vide mere om skærmbriller, finder du mere information herunder. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte din nærmeste butik, hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål.

vælg frit alle stel grå original stel alle kollektioner crosseyes

Alt du skal vide om skærmbriller til arbejdsbrug

Som oftest nej – din almindelige brille er tilpasset dit syn på både nær og lang afstand. En skærmbrille er specielt designet til når du sidder foran skærmen og evt. bevæger dig rundt på kontoret, dvs. primært på nær afstand. Derfor vil du også tydeligt kunne mærke forskel på, når du bruger din almindelige brille og en skærmbrille.

En skærmbrille er designet ud fra, at du skal kunne se skarpt på nær afstand. Der findes forskellige udgaver af en skærmbrille, så du kan få præcis den type, du har behov for. Din optiker kan hjælpe dig med, hvilken skærmbrille, der vil egne sig bedst til dig og din arbejdsdag.

Den typiske skærmbrillebruger er omkring eller over 40 år, da synet ændrer sig hos mange personer i denne alder. Men skærmbriller kan bruges af alle, der ofte bruger mange timer foran en skærm, og som oplever gener som fx tørre og trætte øjne eller nakkesmerter. Læg også mærke til, hvordan du sidder foran skærmen. Knækker du i nakken for at kunne se skærmen gennem det nederste felt i dine briller med glidende overgang? Bøjer du dig ind over bordet for at kunne se skærmen på helt tæt hold? Eller kniber du øjnene sammen for at kunne læse teksten? Alle disse ting kan medføre gener pga. forkert holdning foran skærmen. Det er derfor en god idé at tjekke, om du kan justere på din arbejdsstilling også.

Er du usikker på, om en skærmbrille vil være en god løsning for dig, så book en tid til en synsprøve hos en af vores autoriserede optikere.

Hvis du ofte oplever gener i forbindelse med dit arbejde foran en skærm, har du ret til at få foretaget en synsprøve hos en autoriseret optiker. Viser synsprøven, at du vil have gavn af en skærmbrille, skal virksomheden betale for brillen.

Spørg din arbejdsgiver, hvordan du er stillet. Mange virksomheder har en aftale med Dansk ErhvervsOptik om køb af skærmbriller til medarbejdere.

Vi kan både hjælpe med skærmbriller, sikkerhedsbriller eller en helt tredje form for arbejdsbrille, der er skræddersyet til netop dit behov. Kontakt din lokale CrossEyes-butik, så hjælper vores dygtige personale dig videre.

Hvis du tænker, at du kunne have gavn af en skærmbrille, skal du først spørge din arbejdsgiver, hvordan du er stillet. Har virksomheden fx en aftale med Dansk ErhvervsOptik, skal du udfylde en rekvisition, hvor du bl.a. skal måle afstanden til din arbejdsskærm op. Rekvisitionen tager du med til din optiker, som foretager en synsprøve. Viser synsprøven, at du vil have gavn af en skærmbrille, skal virksomheden betale for brillen.