logo børne briller crosseyes

Børnebriller

NYHED: Nu kan vi også tilbyde børnebriller hos CrossEyes. Vi har udvalgt 14 flotte stel i forskellige farver og former, så dit barn kan finde det perfekte brillestel. Nogle af stellene er meget farvestrålende, mens nogle er mere enkle i deres udtryk. Uanset hvilket stel, dit barn bedst kan lide, er prisen på 995 DKK inklusiv stel af høj kvalitet, letvægtsglas og en synsprøve. 

Vores personale står klar til at hjælpe og guide i forhold til både stel og glas, og vi sørger selvfølgelig for, at dit barn får en god og tryg oplevelse i synsprøverummet. Husk, at hvis dit barn er under 10 år, og det er første gang, barnet skal have briller, skal I forbi øjenlægen først. 

Se vores udvalg af børnebriller herunder

En børnebrille hos os koster 995 DKK
inklusiv kvalitetsstel, letvægtsglas og synsprøve.

Børnebriller hos CrossEyes

Har dit barn brug for briller?

Det kan være svært at opdage, om dit barn har brug for briller, da børn ofte kompenserer for det, de ikke kan. Hvis barnet ser fint på det ene øje, vil det blot bruge dette øje i stedet for begge. Det er derfor vigtigt, at du lægger mærke til, om dit barn ændrer adfærd i forhold til at kunne se ting. 

Briller til børn

Hos CrossEyes har vi briller til hele familien – også børn. Vores børnebriller er lavet ud fra de samme principper som til de voksne: Det skal være sjovt og inspirerende at vælge nye briller. I børnekollektionen findes 14 forskellige stel, der alle er designet med udgangspunkt i børn. Brillestellene er mindre og i simple og klassiske former. Nogle er farvestrålende, andre mere enkle, så vi på bedst mulig vis kan imødekomme dit barns personlige stil og udtryk. Når du køber en børnebrille hos CrossEyes, er prisen altid inklusiv synsprøve, kvalitetsstel og letvægtsglas. 

Synsudviklingen kan hjælpes videre

Barnets syn udvikler sig helt frem til det er 6 år gammelt. Hvis du eller dit barn oplever synsproblemer inden barnet er fyldt 6 år, skal du reagere. Synsudviklingen kan nemlig hjælpes videre, så barnet kan genvinde sit gode syn – men jo ældre barnet er, des sværere er det at få genvundet synet. Opdager du noget, der kunne tyde på synsproblemer, skal du kontakte en øjenlæge eller optiker hurtigst muligt. Er barnet under 10 år, og er det første gang, barnet skal have briller, skal det altid forbi øjenlægen først, jf. dansk lovgivning. Efterfølgende kan barnet få tjekket sit syn hos en autoriseret optiker. 

Hvilken styrke skal mit barn bruge?

Vores autoriserede optikere foretager altid en grundig synsprøve, så vi kan finde ud af, hvilken styrke, dit barn skal bruge. Hvis dit barn er under 10 år gammelt, skal det forbi øjenlægen til en synsprøve først, jf. dansk lovgivning. Efter synsprøven vejleder vi i både stel og glas, så vi sammen finder den løsning, der passer bedst til dit barn og dit barns synsbehov.

Tegn på nedsat syn hos børn

Der kan være mange tegn på nedsat syn hos børn, så det er vigtigt at du lægger mærke til, om der sker ændringer i den måde, dit barn bruger sine øjne på. Det kan fx være*:

  • Hovedpine
  • Bliver generet af lys, fx stærkt dagslys, lys fra en tablet eller hurtige skift mellem at være inde og ude
  • Gnider sig ofte i øjnene i løbet af dagen og virker til at være mere træt end normalt
  • Koncentrationsbesvær når barnet fx skal lave lektier eller læse
  • Dækker for det ene øje, når det skal fokusere. Kan også vise sig ved, at barnet lægger hovedet på skrå for at kunne se skarpere
  • Er bagud på finmotorikken eller har problemer med at koordinere bevægelser (sammenlignet med barnets jævnaldrende). Det kan fx være at støde ind i ting, spilde eller ikke kunne gribe en bold
  • Holder ting meget tæt på øjnene
  • Har synlig skelen. Skelen kan være udtryk for, at barnet overanstrenger sine øjne. Hold øje med om barnets øjne følges ad
  • Kniber øjnene sammen for at se ting på lang afstand eller flytter sig tættere på en ting for at kunne se den