Oftest stillede spørgsmål

Få svar på dine spørgsmål

På denne side kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, vi oftest får fra vores kunder. Hvis du har brug for yderligere uddybning eller ikke kan finde svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at kontakte din nærmeste CrossEyes-butik.

Hvad du skal betale for dine briller, afhænger af 1) om du bruger enkeltstyrke eller flerstyrke og 2) om du bruger under eller over +2 eller -2. Alle vores priser, uanset styrke, er inklusiv synsprøve, letvægtsglas, bredt læsefelt, hærdning, anti-refleks, korrigering for bygningsfejl og frit valg mellem alle stel.

Hvis du bruger enkeltstyrkebriller med en styrke på under +/- 2 koster brillen med alt inkluderet 1.795 kr. Bruger du over +/- 2 er prisen 2.295 kr. Bruger du flerstyrkebriller med en styrke på under +/- 2 er prisen for et par briller med alt inkluderet 4.495 kr. Er din styrke over +/- 2 koster brillen 4.995 kr.

Du finder vores prisliste her.

Hvis du er nærsynet, kan du stille skarpt på ting der et tæt på, men har sværere ved at se ting tydeligt på afstand. Det kan fx være at du kniber øjnene sammen for at læse teksterne på fjernsynet eller at du er nødt til at gå tættere på et skilt for at kunne læse, hvad der står på det.

Er du langsynet, har du svært ved at se ting, der er tæt på, men har ingen problemer med at se ting på afstand. Hvis du er langsynet, kan du have problemer med at læse i en bog, og du er måske nødt til at holde bogen ud i strakt arm for at kunne se teksten skarpere.

Når du har fået foretaget en synsprøve, kan optikeren fortælle nærmere, om du er nær- eller langsynet og hvad det betyder for dig.

For at finde ud af hvilken styrke du bruger, skal du først have foretaget en synsprøve. Her måler optikeren om du har brug for enkeltstyrke- eller flerstyrkebriller og hvilken styrke du skal have på hvert øje for at kunne se skarpt.

Hos CrossEyes står vores dygtige optikere klar til at hjælpe dig. Du kan booke en tid til en gratis synsprøve her.

Der er flere måder, du kan booke tid til en synsprøve på. Du kan booke en tid online via vores bookingsystem her. Du vælger først hvor i landet, du befinder dig. Derefter vælger du, om du ønsker at booke tid til en almindelig synsprøve eller kontaktlinsekontrol. Derefter vælger du den butik, du vil besøge, og finder en ledig tid i kalenderen, som passer dig. Er det første gang, du skal have kontaktlinser, skal du ringe til din nærmeste butik, som hjælper med at booke en tid til introduktion til kontaktlinser.

Du kan også vælge at ringe til den butik, du ønsker at booke en synsprøve i. Kontaktinformationerne finder du her. En tredje mulighed er at besøge butikken og få personalet til at hjælpe dig med at booke en tid.

Når du skal booke en tid til en synsprøve, skal du først vælge hvilken type synsprøve, du ønsker:

  1. Synsprøve til briller er til dig, der bruger eller ønsker briller, og som skal have foretaget en almindelig synsprøve. Hvis du bruger briller i forvejen, må du meget gerne medbringe dine briller til synsprøven. Bruger du kontaktlinser, skal du huske at tage dine linser ud min. 2 timer før du skal have foretaget din synsprøve. Ønsker du at få kontrolleret dit syn med kontaktlinser, skal du booke tid til en kontaktlinsekontrol.
  2. Synsprøve til kontaktlinsekontrol er for kontaktlinsebrugere. Har du allerede kontaktlinser, anbefaler vi, at du får tjekket dine øjne min. 1 gang om året. Husk at du skal have dine kontaktlinser i, når du møder op til kontaktlinsekontrol. Under kontaktlinsekontrollen måler optikeren om du kan se ordentligt med din nuværende styrke i dine kontaktlinser. Derudover tjekker optikeren også, hvordan linsen sidder på øjet, og om der er noget, du skal være opmærksom på i forhold til dine linser. Har du aldrig haft kontaktlinser før, så informer om dette ved bestilling af synsprøven, så optikeren kan sætte ekstra tid af til en ordentlig introduktion.

Hos CrossEyes har vi frit valg mellem alle stel i butikken. Det betyder, at du kan vælge præcis det stel, du helst vil have. Du betaler stadig den samme pris, hvor stellet altid er inkluderet.

Det kan være svært at finde ud af, hvilke briller, der klæder dit ansigt bedst. Her kan du få råd og vejledning af salgspersonalet i din lokale butik, der står klar til at hjælpe dig.

Du kan finde et overblik over vores briller her, hvor du også kan se de forskellige kollektioner. Vi får nye kollektioner hjem 10-12 gange om året, så der kommer hele tiden nye stel på hylderne.

Om du skal vælge en brille fra fx Original, Limited eller RUSK-kollektionerne afhænger udover din ansigtsform også af din personlige stil og i hvilken sammenhæng, du skal bruge dine briller i. Overvej gerne hvor du primært skal bruge dine briller: Er det en hverdagsbrille der skal kunne holde til hårdt fysisk arbejde? Er det en hobby-brille du skal bruge når du sidder og bygger modelskibe? Er det en fest-brille der skal “larme” lidt og skabe opmærksomhed? Hvis du kan fortælle lidt om, hvordan du vil bruge dine nye briller, er det nemmere for personalet i butikken at hjælpe dig med at finde den perfekte brille der bedst passer til dit behov.

Vi kan desværre ikke garantere, at alle stel er hjemme i de forskellige butikker. Mange af vores stel er fra Limited-kollektionen, hvilket betyder, at det enkelte stel kun produceres i et begrænset antal. Det gælder også for stel, der findes i flere farver.

Hvis du har set et stel på fx FacebookInstagram eller her på vores hjemmeside, som du godt kan lide, kan du kontakte din lokale CrossEyes-butik for at høre, om de har stellet på hylderne. De kan også svare dig på, om de har stellet hjemme i andre farver eller om det er muligt at bestille stellet hjem fra vores lager.

Det tager typisk 14 dage fra du har valgt din brille til den er klar til at blive hentet i butikken. Personalet i butikken ringer eller sender en sms til dig, når dine briller er ankommet.

Det kan ske, at din brille bliver forsinket. I så fald kontakter butikken dig og informerer nærmere om, hvornår du kan hente din brille.

Hvis du er i tvivl om noget, kan du altid kontakte din lokale CrossEyes-butik.

Dine briller skal tilpasses dit ansigt, så de sidder ordentligt. Når du første gang henter dine nye briller i butikken, bliver de rettet til. Det kan ske, at du må forbi butikken flere gange med dine nye briller for at få dem rettet til – det er meget normalt med nye briller, der kan ændre sig lidt ved brug.

Med tiden kan dine briller blive løse og glide ned, eller de kan føles for stramme og lave mærker på fx næsen eller bag ørerne. De fleste af disse problemer kan løses nemt ved en simpel tilretning af brillerne eller fx udskiftning af næsepuderne – kig forbi din lokale CrossEyes-butik, hvor personalet står klar til at hjælpe dig. Det er selvfølgelig helt gratis.

Vi giver dig 2 års reklamation på dine briller. Hvis dine briller går i stykker, skal du hurtigst muligt kontakte den butik, hvor du har købt brillerne. Personalet står klar til at hjælpe dig videre.

Kan du ikke komme i kontakt med den butik, hvor du har købt dine briller, kan du kontakte vores hovedkontor på info@crosseyes.dk eller på telefon 61 22 31 33.

Du kan læse mere om vores garantier her.

Det er også muligt at købe kontaktlinser hos CrossEyes. Du kan vælge mellem endagslinser eller måneds/døgnlinser. Vi fører kontaktlinser fra Bausch + Lomb og CooperVision. Ved køb af endagslinser får du en pakke med 90 styk som varer i tre måneder. Ved køb af månedslinser får du en pakke af seks styk, som varer i seks måneder. Det er ikke muligt at tegne et kontaktlinseabonnement. Læs mere her om vores kontaktlinser, eller kontakt din lokale CrossEyes-butik for at høre mere.

Hvis du har en mistanke om, at dit barn ikke ser skarpt, kan du tage dit barn med til optiker og få foretaget en synsprøve. Er barnet under 10 år, skal du først forbi lægen eller øjenlægen og få barnets øjne tjekket.

Vi anbefaler, at du får tjekket dit barns øjne én gang om året.

Hos CrossEyes værner vi om dine øjne, sundhed og sikkerhed, og derfor sørger vi altid for at have et rent og klinisk miljø i vores synsprøverum og butikker. Vi har altid taget hygiejne meget seriøst. Det er en naturlig del af vores hverdag.

Vi følger altid de gældende retningslinjer fra myndighederne angående corona/covid-19, og tager naturligvis ekstra hensyn, hvis du ønsker dette. Læs mere om vores corona-tiltag på denne side.

Opdateret d. 20. april 2022.