Oftest stillede spørgsmål

Få svar på dine spørgsmål

På denne side kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, vi oftest får fra vores kunder. Hvis du har brug for yderligere uddybning eller ikke kan finde svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at kontakte din nærmeste CrossEyes-butik.

Din brillepris afhænger af, om du skal bruge enkeltstyrkebriller eller briller med glidende overgang, samt hvilke synsbehov, du har. Vores autoriserede optikere guider og vejleder dig til den type glas, der passer bedst til dig og dine behov.

Har du brug for en enkelstyrkebrille uden ekstra glasbehandlinger, koster en brille 1.495 DKK. Har du brug for en flerstyrkebrille med mere fleksibilitet, hurtig tilvænning og større komfort i hverdagen, skal du vælge vores Premium+ med glidende overgang til 5.995 DKK.

Du kan finde alle vores priser her eller booke tid til en gratis synsprøve her.

Hvis du er nærsynet, kan du stille skarpt på ting, der er tæt på, men har sværere ved at se ting tydeligt på afstand. Det kan fx være, at du kniber øjnene sammen for at læse teksterne på fjernsynet, eller at du er nødt til at gå tættere på et skilt for at kunne læse, hvad der står på det. Er du nærsynet, vil dine styrker være med minus foran, fx -2,5.

Er du langsynet, har du svært ved at se ting, der er tæt på, men har ingen problemer med at se ting på afstand. Hvis du er langsynet, kan du fx have problemer med at læse i en bog, og du er måske nødt til at holde bogen ud i strakt arm for at kunne se teksten skarpere. Er du langsynet, vil dine styrker være med plus foran, fx +3,25.

For at finde ud af, hvilken styrke, du bruger, skal du først have foretaget en synsprøve. Her måler optikeren, om du har brug for enkeltstyrke- eller flerstyrkebriller, og hvilken styrke, du skal have på hvert øje for at kunne se optimalt. Optikeren måler også, om du har bygningsfejl eller om du har brug for prismer.

Hos CrossEyes står vores dygtige optikere klar til at hjælpe dig. Du kan booke en tid til en gratis synsprøve her.

Der er flere måder, du kan booke tid til en synsprøve på. Du kan booke en tid online via vores bookingsystem her.

  1. Vælg hvor i landet, du befinder dig.
  2. Vælg om du ønsker en tid til en brillesynsprøve eller kontaktlinser.
  3. Vælg den butik, du ønsker at besøge.
  4. Vælg den tid, der bedst passer dig.
  5. Udfyld dine kontaktoplysninger og evt. kommentar, hvis der er noget, vi skal vide.

Du kan også vælge at ringe direkte til den butik, hvor du ønsker at få foretaget en synsprøve. Du kan finde kontaktinformation på alle vores butikker her. En tredje mulighed er at besøge butikken, og få personalet til at hjælpe dig med at booke en tid.

Hvis det er første gang, du skal have kontaktlinser, skal du booke en synsprøve til kontaktlinser. Når du har været inde og få foretaget en synsprøve uden kontaktlinser, bestiller optikeren nogle prøvelinser hjem til dig. Hvis vi allerede har linserne i butikken, får du dem med hjem, når du har øvet, at du kan sætte linserne i og tage dem korrekt ud igen. Du får linser med til 4-5 dage. Herefter kommer du ind til en opfølgende synsprøve med kontaktlinserne i, hvor optikeren tjekker, at linserne sidder korrekt, og at de er komfortable at have i.

Hvis du ikke synes, at linserne er behagelige at have i, får du nogle nye prøvelinser med hjem. Hvis du er tilfreds med linserne, bestiller vi ønsket antal linser hjem til dig.

Læs mere om kontaktlinser her.

Hos CrossEyes er der altid frit valg mellem alle stel i hele butikken til den samme pris. Prisen på stellet er inkluderet i den samlede pris på dine briller. Det betyder, at du kan vælge præcis det stel, du helst vil have, uanset materiale og kollektion.

Det kan være svært at finde ud af, hvilke briller, der klæder dit ansigt bedst. Her kan du få råd og vejledning af personalet i butikken, der står klar til at hjælpe dig. Du kan se alle vores briller her. Vi får nye kollektioner hjem hver måned, så der altid er nye stel at vælge imellem.

Ønsker du et stel uden glas, koster stellet 1.050 DKK.

Du kan se alle vores stel her. De stel, der ligger i vores brillegalleri, har vi på lager. Nogle stel findes kun lokalt i de enkelte butikker, og kan derfor ikke ses i vores brillegalleri.

Har du fundet et stel, du gerne vil prøve, er du altid velkommen til at kontakte os. Vær dog opmærksom på, at vi får få styk hjem af hver model, så har du kig på et ældre stel, er det meget muligt udsolgt.

Det tager typisk 14 dage fra du har valgt din brille til den er klar til at blive hentet i butikken. Personalet i butikken ringer eller sender en sms til dig, når dine briller er ankommet.

Det kan ske, at din brille bliver forsinket. I så fald kontakter butikken dig og informerer nærmere om, hvornår du kan hente din brille.

Hvis du er i tvivl om noget, kan du altid kontakte din lokale CrossEyes-butik.

Dine briller skal tilpasses dit ansigt, så de sidder ordentligt. Når du første gang henter dine nye briller i butikken, bliver de rettet til. Det kan være, at du skal forbi butikken flere gange, for at få rettet dine briller til igen – det er meget normalt, da briller kan ændre sig lidt ved brug.

Med tiden kan dine briller blive løse og glide ned, eller de kan føles for stramme og lave mærker på fx næsen eller bag ørene. Langt de fleste problemer kan løses ved en simpel tilretning af brillerne, stramning af en skrue eller udskiftning af næsepuderne. Kig forbi din lokale CrossEyes-butik, så hjælper personalet dig med det samme. Det er selvfølgelig helt gratis, og du må kigge forbi, så mange gange, du har behov for.

Vi giver dig 2 års reklamation på dine briller. Hvis dine briller går i stykker, skal du hurtigst muligt kontakte den butik, hvor du har købt brillerne. Personalet står klar til at hjælpe dig videre.

Kan du ikke komme i kontakt med den butik, hvor du har købt dine briller, kan du kontakte vores hovedkontor på info@crosseyes.dk eller på telefon 61 22 31 33.

Du kan læse mere om vores garantier her.

Ja, du kan også købe kontaktlinser hos CrossEyes. Vi har ingen kontaktlinseabonnementer, men sælger pakker med endagslinser og måneds/døgnlinser. Vi fører kontaktlinser fra Bausch + Lomb og CooperVision.

Læs mere om vores kontaktlinser her eller kontakt din lokale CrossEyes-butik for at høre nærmere.

Hvis du har en mistanke om, at dit barn ikke ser skarpt, kan du tage dit barn med til optiker og få foretaget en synsprøve. Er barnet under 10 år, skal du først forbi lægen eller øjenlægen og få barnets øjne tjekket.

Vi anbefaler, at du får tjekket dit barns øjne én gang om året.

Hvis du er særligt udsat og i risikozonen for at blive alvorligt syg, men har brug for at få foretaget en synsprøve, kan du kontakte din lokale butik for at aftale nærmere. Personalet kan fx afsætte ekstra tid til synsprøven, sørge for ekstra rengøring eller være iført værnemidler.