Skærmbriller med blue coating

Beskyt dine øjne når du sidder foran skærmen

Skærmbriller med blue coating er tilpasset den digitale livsstil, hvor mange af os ofte sidder med hovedet begravet i en skærm hele dagen. Der skal ikke mere end 20 minutters brug af tablet, mobil eller computer til, før dine øjne bliver påvirkede, og det kan give tørre og trætte øjne eller måske endda hovedpine og nakkesmerter.

Hvis du…

  • Arbejder meget foran en computerskærm
  • Har svært ved at koncentrere dig
  • Bliver hurtigt træt i hovedet eller får tørre/røde øjne, når du arbejder
  • Har svært ved at se ting på længere afstand, efter at have arbejdet en hel dag
  • Bruger en tablet eller mobiltelefon i mange timer om dagen

Så kan en skærmbrille med blue coating være løsningen for dig.

Hvad er en skærmbrille med blue coating?

En skærmbrille er en brille specielt designet til brug foran digitale skærme. Skærmbrillen bliver udmålt efter dine styrker og hvor stor afstand du har til din skærm. Skærmbrillen fås både med enkeltstyrke og flerstyrke.

Vores skærmbriller kan tilkøbes med blue coating, der reducerer det skadelige blå lys fra digitale skærme. Derudover har coatingen UV-beskyttelse, så du får maksimal beskyttelse af dine øjne. Bruger du ikke styrke i dine briller, kan du vælge en brille med blue coating, hvis du har brug for beskyttelse af dine øjne, når du sidder foran en digital skærm.

Hvem er skærmbriller til?

Skærmbriller med blue coating er til alle, der sidder meget foran en skærm – også til dig, der ikke bruger briller til daglig. Det kunne fx være:

  • Den studerende, der ofte sidder med hovedet i bøgerne eller skriver opgaver på computeren
  • Gameren, der tilbringer mange timer foran computeren
  • Kontorarbejderen, som sidder ved skrivebordet foran skærmen de fleste af ugens dage

Oplever du problemer, når du sidder meget foran skærmen, så kig forbi din nærmeste CrossEyes-butik til en gratis synsprøve og hør mere om dine muligheder.

Skærmbriller

Skærmbriller er en særlig type brille, som er tilpasset den digitale livsstil. Det er en brille, som er specielt udviklet til at give dig de bedste arbejdsforhold, når du arbejder foran en skærm. Skærmbriller består af en særlig type glas, der frasorterer det mest skadelige blå lys, som digitale skærme udsender. Blåt lys bliver udsendt af alle typer skærme – hvad end der er tale om en computer, et fjernsyn, en mobiltelefon, en iPad eller noget helt andet. Blåt lys, som skærme udsender, er potentielt skadeligt og kan resultere i trætte eller sviende øjne eller hovedpine og søvnbesvær.

Skærmbriller går også ofte under navnene blue light briller, computerbriller eller anti blåt lys briller.

Hvis du sidder mange timer foran en skærm, fx i forbindelse med dit arbejde, kan du have stor glæde af et par skærmbriller. Hos CrossEyes finder du et stort udvalg, så du kan beskytte dine øjne bedst muligt, når du sidder foran en skærm. Du kan frit vælge mellem alle vores stel, når du køber skærmbriller hos os.

Hvad er ”blåt lys” som digitale skærme udsender?

Det lys, der kommer fra digitale skærme, kaldes for ”blåt lys”. Men hvad er blåt lys egentlig, og hvorfor er det så vigtigt, at have nogle briller, som beskytter øjnene mod det?

Lyset fra en digital skærm består af flere farvetoner – heriblandt blå. Blåt lys tolker vores hjerne som dagslys. Det betyder, at når vores øjne udsættes for blåt lys, vil vores hjerne forsøge at holde os vågne, fordi den tror, det er dag. Samtidig hæmmer at blåt lys produktionen af melatonin, som er et søvnhormon, der gør os søvnige. Kort sagt kan blåt lys fra digitale skærme altså narre hjernen til at holde sig vågen.

I løbet af de seneste år er skærmbriller blevet mere og mere udbredte. Skærmbriller har den funktion, at de blokerer for det mest skadelige blå lys. De kan derfor bruges hele dagen, fra du møder ind på arbejde foran computerskærmen, til du holder pause med din mobiltelefon, til du sidder og ser tv om aftenen. Skærmbriller forhindrer trætte og tørre øjne i løbet af dagen, og samtidig kan skærmbriller være med til at forhindre søvnproblemer og være medvirkende til større koncentration i hverdagen.

Tegn på at du har behov for skærmbriller

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har behov for skærmbriller, er der nogle typiske tegn, du bør have for øje.

Et af de typisk tegn på, at du kan have behov for et par er, at du har svært ved at koncentrere dig når du arbejder foran en skærm. Du oplever måske, at du bliver hurtigt træt i hovedet og får tørre og eventuelt røde øjne, når du arbejder. Et andet klassisk tegn på, at du har brug for skærmbriller er, at du har svært ved at se ordentligt på afstand, når du har arbejdet en hel dag foran skærmen. Hvis dit syn virker mere sløret, end normalt, kan det være tegn på at du har behov for et par af de smarte briller.

Konsekvenser ved manglende skærmbriller

Hvis du arbejder meget foran en computerskærm eller bruger en tablet eller mobiltelefon i mange timer om dagen og ikke bruger skærmbriller, kan det påvirke både dit syn og dit helbred.

Dit syn bliver ikke direkte forværret af at du ikke bruger brillerne, men du kan til gengæld få andre alvorlige følgevirkninger som fx nakkesmerter, hovedpine, træthed og søvnløshed. I svære tilfælde kan du også opleve dobbeltsyn, sløret syn og dårligt syn på lang afstand grundet manglende brug af skærmbriller.

Det er derfor enormt vigtigt, at du reagerer, hvis du oplever et eller flere af de nævnte tegn på, at du har behov for et par.

Hvis du er usikker på, om du har behov for skærmbriller, er du altid meget velkommen til at besøge en af vores mange butikker. Her står vores dygtige medarbejdere parat til at vejlede og rådgive dig om skærmbriller og brugen af disse.

Hvem er skærmbriller relevante for?

Skærmbriller er, som nævnt tidligere, særligt relevante for dig, hvis du arbejder meget foran en computerskærm, eller hvis du ser tv eller bruger din smartphone/iPad om aftenen.

Hvis du er over 40 år gammel, kan du i langt de fleste tilfælde have gavn af et par uanset. Med alderen bliver linserne i vores øjne nemlig mere stive, hvilket gør det mere vanskeligt at fokusere på ting, der er tæt på. Hvis du er over 40 år gammel og har almindelige briller og begynder at opleve problemer foran skærmen, har du efter al sandsynlighed brug for skærmbriller. Det gælder også selvom du ikke nødvendigvis bruger mange timer foran en skærm hver dag.

Mange tror fejlagtigt, at unge mennesker ikke har behov for skærmbriller, fordi deres øjne er unge og friske. Dette er dog ikke korrekt. Hvis du er ung kan du i lige så høj grad have behov for et par, som hvis du er ældre. Mange unge bruger desuden mange timer foran diverse skærme hver dag, hvorfor skærmbriller i flere tilfælde kan være særligt velegnede til unge mennesker. Hvis du er ung og oplever sløret syn når du flytter blikket væk fra skærmen, eller at dit syn virker sløret på afstand efter flere timer foran en skærm, kan det være tegn på, at du har brug for skærmbriller. Hvis du oplever anspændte øjne, som fx svie eller rødme, kan det ligeledes være et tydeligt tegn på, at du bør anskaffe dig skærmbriller.

I rigtig mange tilfælde kan brillerne mindske eller helt afhjælpe de gener, du oplever.

Forskellige slags skærmbriller

Hos CrossEyes tilbyder vi fire forskellige slags skærmbriller. Hvilken type, du skal vælge, afhænger af det behov, du har for skærmbriller. Ønsker du en skærmbrille, du kun skal bruge foran skærmen? Eller ønsker du at kunne bevæge dig rundt på kontoret med brillen på? Langt de fleste foretrækker en skærmbrille, som de også kan se lidt længere med end kun til skærmen, så de ikke skal tage brillen af og på, når de fx skal snakke med en kollega.

En skærmbrille kan både fås som enkeltstyrkebrille og som flerstyrkebrille. Ønsker du en endnu bedre beskyttelse af dine øjne, kan du tilvælge blåt lys beskyttelse til skærmbrillen.

Bruger du ikke briller med styrke, kan du vælge kun at få en brille med blå lys beskyttelse, til når du sidder foran digitale skærme.

Hvis du allerede har skærmbriller

Skal du have et nyt par, hvis du allerede har skærmbriller? Det korte svar er ja. Dit syn forandrer sig løbende med alderen og dine briller bør derfor også løbende tilpasses – det gælder naturligvis også, når det kommer til skærmbriller.

Med alderen bliver øjnenes linse mere stiv og ufleksibel. Det betyder, at evnen til at fokusere på objekter, som er tæt på, mindskes. Dine øjne bør derfor tjekkes løbende, for at sikre, at det par, du allerede har, fortsat lever op til dit behov. Ofte vil du opleve, at du gradvist skal have mere og mere styrke i dine briller i takt med at du bliver ældre og det gælder også ved skærmbriller.

Så snart du begynder at mærke en spænding i din pande eller øjne, er det tegn på, at du bør få foretaget en synstest, for at se, om du har behov for nye briller.

Få undersøgt om du har behov for en skærmbrille

Hos CrossEyes kan du nemt og hurtigt booke en gratis tid til en synstest i en af vores mange butikker. Her vil en af vores autoriserede optikere stå for at teste, om du har behov for nye skærmbriller. Du kan enten ringe til en af vores butikker nær dig og booke en tid, eller du kan booke en tid direkte på vores hjemmeside – det tager under 2 minutter.

Det eneste du skal gøre er, at vælge din region og hvilken type synstest du gerne vil have. Herefter vælger du hvilken butik, du gerne vil have foretaget din synstest i. Til sidst vælger du et tidspunkt samt indtaster nogle oplysninger om dig selv. Nemt og enkelt!

Hos CrossEyes mener vi nemlig, at det ikke bør være svært, at få tjekket sit syn. Derfor har vi valgt at gøre det nemt for dig, at bestille en gratis synstest i en af vores mange butikker.

Som udgangspunkt anbefaler vi, at du får tjekket dit syn én gang årligt. Oplever du problemer eller gener, bør du dog få tjekket det med det samme. Viser det sig, at du har behov for nye skærmbriller, eller andre typer briller, finder vi en løsning sammen med dig.