Information om din synsprøve

Få svar på dine spørgsmål om synsprøven

Her kan du finde svar på de oftest stillede spørgsmål omkring synsprøven. Du finder bl.a. svar på, hvornår det er en god idé at booke en tid til en synsprøve, hvor ofte vi anbefaler det og hvordan synsprøven foregår. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, kan du altid kontakte din nærmeste CrossEyes-butik.

optiker crosseyes synsprøve synsprøverum autoriseret

Vi anbefaler, at du får foretaget en synsprøve, hvis du oplever, at du har problemer med at se skarpt eller klart. Det kan fx være, at du har svært ved at læse teksterne på fjernsynet og må knibe øjnene sammen (nærsynet) eller skal holde bogen i strakt arm for at kunne læse teksten (langsynet).

Det kan også være, at du oplever gener som hovedpine, nakkesmerter, tørre og sviende øjne, eller at du er virkelig træt i hovedet efter en lang dag foran skærmen. Så kan det være en god idé at få tjekket dine øjne.

Alle vores optikere er autoriserede. Du kan derfor være helt sikker på, at du altid får foretaget en grundig og kvalificeret synsprøve, når du besøger en af vores butikker.

Hos CrossEyes er synsprøven altid gratis.

Synsprøven koster dog 450 kr., hvis du kun ønsker at få en synsprøve med henblik på at få resultatet udleveret og købe briller andetsteds (fx online), og dermed ikke er interesseret i at fortsætte et evt. køb hos CrossEyes. Vi tager ikke betaling for synsprøven, hvis det viser sig, at du ikke har brug for briller.

En synsprøve tager i gennemsnit 20-30 minutter. Vi afsætter dog altid en hel time til både synsprøve og den efterfølgende brille-prøvning, så du er sikker på at have god tid til at vælge dine nye briller. Vi ønsker at afdække alle dine synsbehov, så derfor haster vi ikke igennem en synsprøve. Vi tager os god tid, så vi sammen er sikre på, at du får den helt rigtige løsning med hjem til dine behov.

Som udgangspunkt anbefaler vi, at du får foretaget en synsprøve én gang om året. Så er du sikker på, altid at have den rigtige løsning til dine behov – dit syn kan nemlig hurtigt ændre sig.

En synstest hos CrossEyes starter med en forundersøgelse, hvor en autorefraktor måler din styrke. Målene er ikke præcise, men bruges som udgangspunkt for den videre synstest, der foretages af en af vores autoriserede optikere. Optikeren vil stille dig nogle indledende spørgsmål omkring dit syn, dit helbred og evt. gener, du måtte have i forbindelse med dit syn. Herefter starter selve undersøgelsen.

Synstesten foregår i vores synsprøverum, der er specielt indrettet til formålet. Her bliver du placeret i en stol med en phoroptor for øjnene. Phoroptoren er et apparat, der med skiftende optiske linser er med til at måle dit syn. Du skal kigge gennem phoroptoren på en tavle med skiftende bogstaver og tal i forskellige størrelser og farver.

Optikeren styrer tavlen fra computeren, og vil løbende stille dig spørgsmål om, hvad der står skarpest, mens optikeren skifter mellem forskellige styrker linser. Der er ikke noget rigtigt svar på spørgsmålene – du skal svare ud fra, hvad DU vurderer, er skarpest og mest behageligt for dig.

Ved slutningen af synstesten får du evt. en prøvebrille på med dine nye styrker i. Her kan du bedre vurdere, om styrkerne er rigtige. Husk, at hvis du er gået meget op i styrke, kan det tage lidt tid for dig at vænne dig til.

Efter synstesten hjælper optikeren eller en af vores salgsassistenter dig med at finde en brille, der passer til dig og din stil. Der er frit valg mellem alle stel i butikken, inkluderet i prisen på dine briller. Se alle vores brillekollektioner her.